Les tombes reials de Santes Creus

Avui tenia pensat tractar un altre tema, però després de descobrir el reportatge sobre les tombes reials de Santes Creus de la web de Patrimoni de la Generalitat, he cregut convenient difondre’l ja que ens descobreixen les conclusions d’una llarga investigació que han dut a terme diferents grups de recerca sobre la construcció de les tombes, els rituals funeraris, la vida i malalties i els aixovars funeraris.

El reportatge es divideix en diferents aspectes com són l’obertura dels diversos sepulcres, els trets característics de cadascun d’aquests i dels cossos que contenen, com per exemple les patologies i les causes de la mort o altres trets com la vestimenta i els usos dels cosmètics. Tanmateix, tenim una petita explicació sobre el cistercenc Monestir de Santes Creus on van ser enterrats aquests cossos.

Finalment, caldria destacar que tot això va acompanyat d’iconografia de l’època i vídeos explicatius que ens ajudaran a entendre molt millor el que ens estan explicant i com van anar assolint les diferents etapes de la investigació.

Vídeo: http://www.gencat.cat/big/big_player.swf?id=881493615062011

Anuncis

2 pensaments sobre “Les tombes reials de Santes Creus

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s